diumenge, 4 d’octubre del 2015

Tarascon-Coll de Port-Coll de la Crouzette

Quan s'apropa el final de la temporada sempre ve de gust fer alguna sortida per l'Ariege per acabar d'arrodonir aquests últims quilòmetres de l'any. 
  Aquesta  vegada hem triat un bucle que surt de Tarascon. Hi arribem a quarts de deu i encara el fred es fa notar. Així que ens abriguem i fem camí cap al Coll de Port, la primera pujada del dia. És una pujada bastant contínua i no massa dura que ens permet anar escalfant motors.
  A mesura que anem pujant la inversió tèrmica es va notant cada vegada més, passem del fred del fons de la vall a la caloreta de les parts altes. 
  Arribats a Coll de Port els xiulets d'un pastor que fa baixar el bestiar de la muntanya ens fa embadalir mirant les vaques guiades pel so que genera a uns centenars de metres.

El descens de Coll de Port és ràpid, a mesura que anem arribant al fons de la vall, però, anem reduint velocitat per a no quedar-nos congelats.

  L'església de Massat ens dóna la benvinguda i ràpidament la deixem per fer camí cap a Biert on començarà la segona pujada del dia i l'ascens, amb diferència, més dur, el Coll de la Crouzette.





Els primers quilòmetres del Coll de la Crouzette son força plàcids, de fet massa en comparació amb els últims tres. A en Toni li anava pujant la mosca al nas al veure passar els quilòmetres al 4 i al 5% sabent que la mitjana del port és del 7,8%, i amb raó.

  Ens endinsem a la part més pendent, aquella on la carretera es fica al 13 i al 14% per arribar finalment als últims 500 metres de "descans" al 6%.

  Per tancar el bucle ja només queda pujar fins el col de Portel amb pendents més suaus (6-7%) però que venint de la Crouzette es noten i baixar del Coll de Peguere fins el coll de Caugnons.

Abans però ens aturem en una de les corbes de 180 graus del coll de Portel per a disfrutar a la nostre esquerra de les vistes de la plana francesa i a la nostra dreta del Pirineu més feréstec, un contrast encisador.




  El descens del Coll de Peguere fica a prova els nostres frens i dóna la benvinguda a l'última pujada del dia, el retorn al Coll de Port que ens permetrà tancar el bucle i tornar a Tarascon després de 75 quilòmetres.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada