dilluns, 9 d’abril del 2012

Rocacorba

Dormim al costat de l'estany de Banyoles, avui és l'últim dia d'aquest mini stage així que l'etapa serà curta, molt curta, es reduirà a una cronoescalada al Rocacorba.


Es tracta d'una pujada de tretze quilòmetres i mig, dels quals els tres primers son molt planers i és a partir d'aquí on comença la festa amb porcentatges que arriben fins al 15% de forma aïllada i amb mitjanes de fins el 10.5% el quilòmetre. La part final és realment dura.


Deixem l'autocaravana prop del quilòmetre 5, en un sortint de terra i baixem fins el quilòmetre 0 per escalfar motors, fem el mateix fins el quilòmetre tres i a partir d'aquí deu quilòmetres per endavant al que dongui el cos, quaranta minuts disfrutant patint.



Ja amb la feina feta carreguem les bicis a l'autocaravana i avancem camí. Arribem a Ripoll i dinem, hem calculat força be el menjar per aquests dies no n'ha sobrat pràcticament res. Mentres els companys de fatigues fan la digestió a l'autocaravana vaig a visitar el Monestir de Santa Maria de Ripoll, un dels més prestigiosos de la Catalunya medieval, fundat per Guifré el Pelós, l'instaurador de la dinastia comtal de Barcelona.
En aquella època a part de fer les funcions religioses també tenia un "scriptorium", una editorial de l'època, del que sortien llibres religiosos, d'història, de poesia...tots bellament il.lustrats.

La basílica del monestir n'és una de les més grans i importants de Catalunya, amb una planta de cinc naus.





Impactant és la portalada d'accés a la mateixa, una de les millors obres de l'escultura romànica europea.



I el claustre transmet harmonia i pau

   


Val la pena la visita, tan aprop de casa i tan desconeguda.
Ara si posem romb a casa, després d'una hora i mitja voltant pel monestir i de les cares de pocs amics dels companys de fatigues, donem per enllestit aquest pont de quatre dies, més profitós del que ens pensàvem a priori.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada