dimecres, 12 de gener del 2011
Escalada en gel a la vall de Cogne (II)
El despertador torna a trencar el desitjat descans a les 6h20 del matí, seguim el mateix protocol del dia anterior per a poder arribar a esmorzar a les 7h. Després del suculent sopar encara ens queda lloc per a fer-hi quebre un potent esmorzar a base de un parell de bols amb cereals (total fruit de Kellog's) barrejats amb iogurts de llimona, unes "quantes" llesques de pa torrat amb formatge un parell o tres de gots de suc de pinya i tres o quatre talls d'un fabulós plum-cake...
Després d'ajustarnos el cinturó per adaptarlo al nou volum de la panxa, com ahir, estem llestos a les 8h, avui però toca agafar el cotxe per a anar a la propera vall de Lillaz.
Comencem l'aproximació, L'alfons i el César tenen una via controlada, ahir l'Alfons, tot seguint les pistes de fons es va arribar fins molt a prop de la cascada i no sent normal que es formi, aquest any la columna tocava al terra.
Avui però la sorpresa és majúscula quan veiem que tota la columna durant la nit ha caigut, no queda practicament res.
Canvien de plans i anem tots plegats, en poc menys d'una hora estem a peu de via, començaran l'Alfons i el César pel Candelabro de Coyote i els "seguirem" nosaltres.
Amb el Jordi fem a sorts el primer llarg, el més maco de la via, i em toca a mi, pujo però fins a una primera reunió intermitja amb pendents de 80º i les fotos que puc fer des d'aquí son realment espectaculars.
El segon llarg, força més curt que el primer 15m a 90º li deixo al Jordi.
A partir d'aquí els següents llargs son més senzills i en poca estona estem baixant.
Desfem la via amb ràpels i aprofitem la proximitat de Tuborg per "clavar-li" la dent.
La via està força picada, el gel a la part baixa força trencadís i amb molta estalagtita que dificultava la progressió, la meitat superior força forats que deixaven progressar amb facilitat per els 85-90º.
Tornem d'hora a l'hotel, tenim temps de prendre una dutxa i relaxar-nos una mica, abans del sopar... un plat de macarrons i de segon una cuixa de .... bé un troç de carn amb salsa acompanyada de patates i verdura que ens deixen repetir! De potres podem escollir entre crema o pastís, el César li deu haver picat l'ullet a la cambrera perquè li n'ha portat una de cada!! que dolenta és la gula!
Etiquetes de comentaris:
escalada en gel
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada